perjantai 2. elokuuta 2013

Sairaalassa olo ja kotiin pääsy

Perjantaina 26.7. aloimme toden teolla tutustumaan toisiimme. Jo yöllä imetys oli lähtenyt hyvin käyntiin, niin minä kun äitikin tajusimme nopeasti perusidean ja ensimmäiset pikkuhörpyt saatiin siis jo ensimmäisenä yönä. Aamulla mitattiin paastosokeri, kuten kaikilta pikkuvauvoilta. Arvo oli 3.0, joka on juuri hyvän alarajalla.

Päivän mittaan jatkoimme ruokailun harjoittelemista, mutta siitä tuli kokoajan hankalampaa, väsytti niin paljon ettei millään jaksanut keskittyä imemiseen. Äiti antoi lisää maitoa teelusikalla ja sen avulla paastosokeri kohosikin 3,6:een.

Illalla sain myös ensimmäiset vieraat, kun mamma ja pappa sekä muffa ja mumma kävivät meitä moikkaamassa. Kyllä he olivat innokkaita!!

Isovanhempien onnittelut
Yöllä sokeriarvot lähtivät ikävästi laskuun, 11 aikaan arvo oli 2,6, jolloin kätilö antoi käskyn keskittyä imetykseen täysillä ja antaa ruokaa 2 tunnin välein ja niinhän me tehtiin ja minä söin TOSI kiltisti.. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan auttanut vaan seuraavassa mittauksessa arvo oli tippunut 2,4:ään, jolloin minulle määrättiin lisämaitoa. Äiti antoi sen imetettyään suoraan ruiskulla.

Ruiskuruokintaa ja onnellinen ruokailija :/
Kahden tunnin syöttöväleillä jatkettiin iltapäivään, jolloin meidän kaikkien iloksi paastosokerinarvo oli noussut 3,4:ään. Tehoimetystä päätettiin jatkaa, mutta ruiskuruokinta lopettaa. Seuraavat arvot otettiin lauantai aamuna ja iltana, niistä molemmat olivat hyviä, joten sokerin seuranta lopetettiin.

Sunnuntaina pääsimme lääkärin kotiutustarkastukseen ja saimme luvan lähteä kotiin harjoittelemaan vauva-arkea. Juuri kun olimme lähdössä, kätilö tuli vielä kerran mittaamaan keltaisuuden ja eiköhän se sitten ollut nousussa, vaikka olin syönyt ja kakkinut tosi kiltisti. Päätettiin odottaa laboratoriotuloksia ja tehdä sitten päätös kotiutumisesta. Tulokset olivatkin koholla, mutta vielä siedettävällä tasolla, joten pääsin kotiin, tosin heti maanantaina pitää tulla takaisin mittaamaan bilirubiiniarvot uudestaan.

Pieni tytön tylleröinen valmiina kotiinlähtöön
Kuuden aikoihin illalla olimme kotona ja äiti ja iskä sai todenteolla aloittaa vauva-arjen harjoittelemisen. Ne on molemmat niin in LOOOVE <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti