torstai 22. elokuuta 2013

Mökkeilyä ja remontointia vesisateessa

Pääsin tutustumaan saaristolaiselämään ja mökkeilyyn ensi kertaa viime viikonloppuna. Mumman ja muffan mökki sijaitsee saaressa, joten matka alkoi veneilyllä. Kylläpä veneen keinuttaessa on hyvä nukkua!

"Vaarin saari"

Äiti ja muffa aloittivat jo kesällä pikkumökin kunnostuksen purkamalla mökistä muutaman hirren, lattian ja takan. Heidän ajatuksenaan oli saada projekti valmiiksi ennen syntymääni, mutta sattuneesta syystä projektin valmistuminen on viivästynyt.. (Joo tiedetään syy taitaa olla minussa). Viikonloppuna muffa otti minut kuitenkin projektipäälliköksi remontointiin mukaan. Viikonlopun huhkimisen jälkeen mökistä puuttuu enää takka, tai paremminkin puuhella.

Pienenä se on työnteko aloitettava ja heti pomona

Äiti otti reissuun rintapumpun ja tuttipulloja mukaan, jotta tarvittaessa innokkaat isovanhemmat voisivat osallistua syöttämiseeni. Ensimmäisenä iltana rintapumppu kaivettiinkin heti esille ja äiti pumppasi maitoa, jotta he pääsivät iskän kanssa rauhassa saunomaan. 

Äidillä pumppaus on näinä muutamana kertana sujunut ongelmitta. Valitettavasti joillakin asiassa voi olla ongelmia, joten tässäpä muutama vinkki herumista helpottamaan:
- Rauhoita tilanne ja koita rentoutua.
- Lapsen kuva, lapsi sylissä/lähellä tai samanaikainen imetys toisesta rinnasta voi edesauttaa herumista. Lypsämistä voi myös kokeilla niin, että vauva on imenyt ensin rinnasta hetken ja näin saanut maidontulon alkuun.
- Yleensä maitoa tulee helpommin Avent-rintapumpun silikonisuppilon kanssa, sillä hierontatyynyt stimuloivat maidontuloa myös rinnan ympäriltä (samalla tavalla kun lapsen huulet). Joillakin pumppu toimii kuitenkin paremmin ilman silikonisuppiloa.
- Jos lypsäminen sattuu pumppu kannattaa irroittaa rinnasta ja laittaa uudelleen paikalleen.
- Jos maitoa ei tule muutamassa minuutissa kannattaa vaihtaa rintaa tai kokeilla pumppausta uudestaan toisena hetkenä.

Innokas mumma on ostanut minulle oman sängyn mökille ja päivällä pääsin testaamaan sitä ulos.  Yöksi äiti siirsi minut kuitenkin onneksi sisälle nukkumaan.

Ulkona matkasängyssä uni maittaa

Jostakin syystä olin hieman normaalia rauhattomampi mökillä, ehkä erilainen ilmasto ja jatkuvasti ympärillä pyörivät isovanhemmat sotkivat normaalisti niin rauhallisen rytmini?? Vanhemmilleni mökkeilystä jäi kuitenkin erittäin positiivinen kokemus: sähköttä ja ilman juoksevaa vettä voi aivanhyvin olla myös pikkulapsen kanssa, joka käyttää vielä kestovaippoja, jos reissuun varautuu kunnolla eikä ota ylimääräistä stressiä erilaisista olosuhteista -onhan isoisovanhempammekin pärjänneet näissä olosuhteissa!

Seuraavaa mökkireissua odotetaan jo innolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti