tiistai 10. kesäkuuta 2014

Vaihdetaan mies, vaikka robootti-imuriin

Tämän postauksen aihe sai alkunsa tänäyönä herätessäni 2.30. Katsoin ensin kelloon ja sitten tyhjää paikkaa vieressäni. Makuuhuoneen oven alta näin valoa muualla asunnossa, joten nousin ylös ja lähdin katsomaan mitä se rakas mieheni oikein puuhaillee. Saavuin hämärään työhuoneeseen ja siellähän se oma ukkokulta oli, nenä kiinni tietokoneessa ja intohimoinen ilme naamallaan.. Se rontti pelasi tietokoneella!

En tiedä miksi tämä meillä usein toistuva näky sai juuri tälläkertaa marttyyrin sisälläni heräämään ja kiukkukäyrän nousemaan niin korkealle ettei uni enää maista ja päätin kirjoittaa asiasta samantien tännekin. Tässäpä siis oma näkemykseni ehkä vähän karrikoiden ja omaa ukkokultaani mollaten, anteeksi anoppi, tiedän että luet tämän :D

7.00 Sinin herää, äiti nousee. Tytön istuessa potalla äiti peseytyy, meikkaa ja harjaa hiukset - isä nukkuu.

7.30 Äiti aloittaa päivän hommat: pyykit koneeseen, aamupalaa pöytään, imuri heilumaan, koira lenkille ja sitten vielä lattioiden pyyhkäisy, ja pintojen ja peilien pesu ja sitten tietty vaatteet narulle kuivumaan - isä nukkuu.

9.30 potkin isän hereille, 10 jälkeen meille on tulossa kaverini hakemaan vaunuja lainaksi - isä herää, keittää kahvia ja siirtyy tietokoneelle.

11.30 kaveri lähtee ja meidän perhe suuntaa lounaalle äitini kanssa - isä on mukana, hoitaa autolla ajon, seurustelee ja käy kaksin Sinin kanssa Lidlissä (10 minuuttia) äidin humputellessa kirpparilla.

13.30 Koko perhe käy ruokakaupassa.

14.30 Tullaan kotiin, muffa tuo matkarattaat, äiti antaa Sinille välipalaa ja alkaa valmistautumaan puistoreissuun -isi tyhjentää ruokakassit ja menee koneelle.

15.10 Äiti ja Sini lähtee puistoon -isi jää koneelle.

16.45 Äiti ja Sini tulee puistosta (kiitos Sari, Noa ja Nea seurasta) -isi on tehnyt ruokaa (lämmittänyt viikonlopusta jääneet makkarat ja perunaa). Koko perhe syö.

17.00 Äiti ryntää koiran kanssa ulos -isi jää vahtimaan ruokailua.

17.30 Äiti antaa tissiä, koko perhe koittaa mennä päikkäreille. Vauvaa ei nukuta, isi nousee sen kanssa leikkimään, äiti nukkuu.

18.00 Äiti herää ja alkaa leikkiä vauvan kanssa - isi jatkaa tietokoneella.

19.00 Äiti alkaa valmistella iltapuuroa - herättää iskän ja pyytää häntä vahtimaan puuron syönnin ja tekemään iltapesut.

19.10 Äiti alkaa silittää, kiukuttaa 2 viikon vaatteet silittämättä, tästä tulee pitkä ilta!

19.30 Isi ja Sini ovat saaneet iltapuuron syötyä ja siirtyvät pesulle, äiti alkaa siivota pöytää, syöttötuolia, lattiaa, siis kaikkea mihin mustikkaa on päätynyt. Silitys jatkuu.

19.50 Isi on suorittanut iltapesut ja Sini tulee äidin luokse, nyt pyjama päälle ja iltamaitoa kehiin - isi menee koneelle.

20.05 Sini nukkuu, äiti jatkaa silitystä - isi virittää Game of thronesia telkkariin, katsotaan telkkaria isin maatessa sohvalla äidin silittäessä.

21.30 Sililtys valmis, kuten myös ohjelma. Äiti lähtee koiran kanssa ulos, menee suihkuun ja valmistautuu nukkumaan - isi on koneella.

Tässä siis ärsyttävän tarkkaan kuvattuna meidän tämän päivän kulku. Se mikä tässä ottaa päähän on tuo työnjako, miten miehet voivat olla noin hyviä laistamaan hommia? En sano, kyllä meillä mies siivoaa, hoitaa vauvaa jne. kun PYYDETÄÄN, mutta miksi ihmeessä sitä ei voi vaan tehdä, sen enempää pyytämättä?!

Kiitos teille, enää ei kiukuta (ihan yhtä paljoa :)! Nyt koitan mennä takaisin nukkumaan, kello näyttää jo neljää ja pikku-Tasmaanian Tuholainen aloittaa uuden päivän jo muutaman tunnin päästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti