torstai 12. kesäkuuta 2014

Lomareissulla vol. 1

Rakastan suomessa matkustamista, maisemat <3
Tämän blogitekstin otsikkona olisi voinut hyvin olla myös miten mokata loma vol. 1, mutta päädyin kuitenkin hieman neutraalimpaan sävyyn. Lomaa vietimme jo viime viikolla, mutta on tainnut harmitus olla sen verran pinnalla etten ole tätä aikaisemmin kirjoittanut. Nyt täytyy kyllä heti kertoa että ei, ei tapeltu miehen kanssa ja ei kaikki pysyivät terveenä, jotenkin vaan asiat menivät eritavalla, kun olin ajatellut..

Lähdimme siis heti sunnuntaina kesäkuun 1. päivänä asuntoautoreissulle Sinin ja mieheni kanssa (kiitos appivanhemmipien asuntoauton!). Takana oli helteinen viikonloppu ja samaa ihanaa aurinkoa oli luvattu myös maanantaille, joten päätimme suunnata karavaanin kohti Poria ja Yyterin hiekkarantoja, olisipa vauvalla ainakin tarpeeksi hiekkaa syötäväksi :)

Pääsimme perille "yhden pysähdyksen taktiikalla" hieman ennen seitsemää, jolloin huomasimme ekan mokani: leirintäalueen respa ei ollutkaan auki viikonloppuisin! Olin tarkistanut, että leirintäalue on auki vuoden ympäri, mutta olin sitten kokonaan missannut sen pikkujutun ettei viikonloppuna pysty majoittautumaan ilman etukäteisvarausta... No eipä siinä muu auttanut, kun laittaa oma leiri pystyyn leirintäalueen parkkipaikalle ja toivoa ettei poliisit tule meitä häätämään. Samana iltana pelattiin jääkiekon MM-kullasta, joten Yyterin leirintäalue ei tainnut onneksi kuulua partioiden ykkös prioriteetteihin.

Leirin pystyttäjät
Ilta kului leiriä pystytellen -onneksi mukana oli oma grilli ja varakaasua, sähköä kun parkkipaikalla ei ollut tarjota. Tarkoituksena oli myös katsoa MM-lätkää, mutta se ei ilman sähköä onnistunut. Kolmas erä piti katsoa läppärillä, mutta eipä nettiyhteyskään toiminut. Taidettiin siis olla suomen ainoat tyypit, jotka eivät katsoneet finaalipeliä :)

Saippuakuplien puhaltelua viilenevässä kesäillassa (onneksi otin viimemetreillä haalarin mukaan)
Aamulla herätessämme koimmekin sitten suuremman yllätyksen, sen lomamoka kakkosen. Ilma olikin kylmennyt merkittävästi ja lämpötila ulkona oli 9 astetta ja sisälläkin hulppeat 15 astetta, hui! Tällainen kylmeneminen ei ollut käynyt mielessäkään, joten lämmitys oli jäänyt laittamatta päälle ja vaatteitakin oli mukana erittäin hintsusti. Siispä yhteisellä päätöksellä leiri kasaan aijottua aikaisemmin ja nokka kohti kotia (onneksi emme päässeet leiriytymään niin emme olleet maksaneet ennakkoon toisesta päivästä).

Kotimatkalla uni maistuu
Kotimatkan päätimme ottaa seikkailun kannalta. Ensin pysähdyimme Raumaalle kirppikselle ja lounaalle. Sitten piipahdimme äitini kummeilla Lokalahdella. Tämä pysähdys olikin ihana, sillä olin vieraillut heidän mökillään viimeksi n. 20 vuotta sitten!

Tästä minilomasta opin muutaman asian
a.) tarkista majotus, vielä 100 kerran
b.) säätiedotuksiin ja suomen kesään ei voi luottaa. Ota mukaan lämpimiä vaatteita
c.) autossa kannattaa olla reilusti vettä, kaasua ja muuta tarpeellista, jopa vuorokauden "ylimäärä"
d.) mun seikkailijaperhe on ihan paras!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti