keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Sairastaminen jatkuu

Kovassa kuumeessakin irtoaa pieni hymynväre
Perjantaina minulle jaettiin Vuoden äiti -palkinto -ainakin omissa haaveissani. Todellisuudessa siis tullessamme illalla isovanhemmiltani kotiin mittasin Sinillä 39,1 asteen kuumeen. Ihmekkös, että tuo näytti vähän väsyneeltä! Annoin Panadolia ja laitoin nukkumaan, yöllä herätessämme mittasin kuumeen uudestaan, jolloin se oli 39,3 astetta. Vielä aamullakin kuumetta oli 39,2 astetta, tämän valossa päätös lääkäriin lähdöstä oli helppo. Ja kuten olin öisestä rauhattomuudesta päätellyt korvatulehdushan siellä oli :(. Täytyy sanoa, että Sini oli kyllä lekurissa superreipas, ei itkenyt ollenkaan vaikka tutkittiin nielua ja korvia. Kotiintuomisina saimme mahtavat tuliaiset: antibioottia, probioottia sekä nenäsuihketta.

Ensimmäiset kaksi päivää meni todella surkeissa merkeissä. Vauva ei suostunut syömään juuri mitään ja probiootinkin vaatimat kaksi lusikallista hedelmäsosetta saatiin oikein taistella suuhun. Uni maistui kuitenkin yllättävän hyvin, molempina öinä 12 tuntia unta yhdellä välisyötöllä ja sen päälle kolmet päikkärit! Maanataina olo alkoi helpottaa ja perjantaina tehdyt mustikkalätyt alkoivat jo kelvata hieman.

Onni ja Ilona -kortit toimivat hyvinä viihdykkeenä
Samaan aikaan tietysti äiti sairastui (isihän on tietysti ollut kipeä jo koko viikonlopun). Korviä särki sunnuntain ja maanatain vastaisen yön ja jälkimmäisenä tungin jo epätoivoissani valkosipulia korviin... Tiistaina ymmärsin luovuttaa ja marssia lääkäriin. Onneksi tulehdusta ei kuitenkaan ollut, mutta montaa eri suihketta sain kotiin tuomiseksi. Niiden avulla olo on kohentunut nopeasti.

Tänään elämä on alkanut palautua takaisin raiteilleen -ruoka on maistunut jo melkein vanhaan malliin ja päiväunetkin ovat lyhentyneet takaisin normaaleihin 2 x 1 tuntia.

Täytyy kyllä tästä kokemuksesta sanoa, että kyllä lapsen sairastaminen tuo elämään lisähaasteita, vaikka meillä sairaus lähinnä näkyikin väsymyksenä ja pienenä tyytymättömyytenä. Nyt korvatulehdus on koettu, ei tartvitse tulla uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti