perjantai 28. maaliskuuta 2014

Konttailua

Kyllä, kauan odotettu konttailu alkoi meillä tämän viikon tiistaina, eli samana päivänä kun Sini täytti 8 kk. Meillä oltiin jo pitkään otettu konttausasentoa ja heijailtu siinä itseään, mutta käsien ja jalkojen yhteistyö ei ole ottanut aikaisemmin tuulta alleen. Nyt sitten "synttärin" ja neuvolan kunniaksi ensimmäiset "askeleet" otettiin heti aamusta.

Tässäpä pikkuinen video konttaamisesta, en vaan osaa liittää parempaa filkkaa...

Pikku konttailija

Kävimme siis myös neuvolassa samana päivänä. Ainakin meillä 8 kk neuvola on lääkärineuvola, tarkoittaen siis erittäin tiukkaa tahtia, se on tulos ja ulos! Nytkin lääkäri nopeasti kyseli syömiset ja D-vitamiinin saannin, sitten käytiin mittauksissa, lääkäri tuli jotain vääntelemään ja sitten laitettiinkin jo vaatteet päälle, testattiin kuulo ja koitetettiin ottaa helmestä kiinni. Mitään ylimääräisiä kommentteja ei tullut, en edes tiedä ottiko vauva lääkärin mielestä helmestä kiinni pinsettiotteella :).

Loppuun kysyin lekurin mielipidettä kasvusta ja se on kuulemma seurannut aivan hyvää omaa linjaansa - kuulemma liikkumisen alkaessa paino normaalisti laskee vähän pituuteen nähden. En maininnut mitään sormiruokailustamme ja selvästikin siitä saatu ravinto on ainakin meillä riittänyt. Tässä vielä mitat Kasvuseulan kaavioihin laitettuna:

Pituuden kehitys


8-kuisena meillä:
- Kontata n. 4 "askelta".
- Istutaan melko tukevasti, mutta ei nousta istumaan itse (toinen jalka ei vaan tule eteen), istumasta päästään kyllä nätisti pois.
- Noustaan polviseisontaan ammeessa ja sängyssä (tämä on TOOOSI turvallista).
- Rakastetaan koiran kuppeja.
- Sanotaan äiti (äidin mielestä, tosin äitiä ei osata edes osoittaa).
- Omataan neljä hammasta: "ykköset" alhaalla ja "kakkoset" ylhäällä (tai sitten vauvasta tulee vamppyyri, niin sivuilla ne ovat) .
- Nukutaan 20-07 (tai siihen saakka, kun pimeyttä piisaa..) ja herätään yöllä kerran syömään (muuten joudutaan tyytymään itkemiseen ja tuttiin).
- Nukutaan 2-3 päikkärit (n. 2-3 h yhteensä).

Perinteisesti otin vielä miljoona kuvaa synttärisankaristamme, niistä oheen vielä pari:

Neuvolan pallo oli tosi mielenkiintoinen kapistus!

Matkalla kotiin, ihana kevät ja aurinko, lämpöä n. 10 C!

Välillä istuminen ottaa päähän

Ihana konttailija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti