keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Heidin osto- ja myyntiliike


Syöttötuoli Ekotorilta 25 € ja koira huippulöytö kirppikseltä 1,80 €!
Joo, myönnän, olen koukussa, nimittäin netti- ja livekirppiksiin. Työssäni teen laskelmia, seuraan budjettia ja käyn kauppaa. Nyt tämä "himo" on vallannut myös mammalomani ja juoksentelen kirppareilla ja netissä kuin aropupu. Onneksi Sini on pääosin hyvää shoppailuseuraa, istuskelee kiltisti kärryssään ja seurailee maisemia. Kiukkua koetaan oikeastaan vain mikäli hiki pääsee yllättämään ja näin käy melko usein (kiitos sinulle, joka olet keksinyt laittaa toppapukuun hupun mitä ei saa irti :/ ).

Perheemme taloudelliseksi onneksi olen innostunut myös myymään tavaroita toisesta päästä ulos. Varoittelinkin miestäni yksi päivä, että joku aamu hän saattaa herätä tyhjästä kodista ja kyse ei ehkä ole siitä että olisin ottanut ja lähtenyt. Pienten lastenvaatteiden lisäksi myyntiin on jo menossa vanhat heppakamat sekä miehen vanhat tietokoneroinat. Lisäksi olen jo tarjoutunut myymään parin kaverin vanhoja tavaroita - Kyse on siis todellisesta innostuksesta!

Tähän mennessä olen huomannut, että tavaraa saa edullisimmin ostettua perinteisiltä kirppiksiltä ja mitä spesiifinpään nettikirppisryhmään mennään, sitä kovempia hinnat ovat. Toki erikoiskirppiksillä myös tarjontaa ja kysyntää tietylle merkille on enemmän. Erikoista lastenvaatteiden myynnissä on merkin vaikutus hintaan (mielestäni kaikki vaatteet kuitenkin uutena ostettaessa pyörii samassa hintaLUOKASSA) esim. bodyt n. 12-25 €. Kuitenkin, merkkibodyistä saa käytettynäkin monesti 15 euroa, kun taas merkittömiä ei meinaa saada myytyä edes 1 euron nimellisellä hinnalla.

Mikä sitten saa ihmisen ostamaan liikaa vaatteita? Varmaan niiden edullinen hinta ja se "tieto", että saman vaatteen saa todennäköisesti myytyä seuraavalle samalla hinnalla, jolloin voi ajatella ettei ostosta ole taloudellista haittaa. Samalla niin ostamisesta kun myynnistä saa kotiäiti hauskaa ajankulua ja pieniä kiksejä, esim. silloin kun löysin yllä olleen toimivan Fisher Pricen koiran vajaalla 2 eurolla.

Alle olen laittanutu kuvia joistakin viimeaikaisista ostoistani, mukaan olen koittanut laittaa myös hinnat, sikäli mikäli olen niitä muistanut.

Pop varastomyymälänavajaiset  - 50 %
H&M Hello Kitty farkkumekko 4 €
Stoccan ale, hintoja en muista
Me & I kukkamekko 14 €
Takkia hain, nämä ja Polarn o. Pyret windfleece tuli, yht. 20 €

Sitten se varoituksen sananen. Maanantaina olin taas innoissani kirpparilla ja tällä kertaa löysinkin enemmän vaatteita itselleni. Yhdessä loossissa oli myytävänä TOSI ihania farkkuja tosi halvalla. Minä sitten niitä sovittamaan ja kahdet tosi hyväkuntoiset Espritin farkut siitä ostinkin 4 €/kpl. Kotiin tullessani huomasin, että farkut haisevatkin vähän enemmän "tunkkaiselle" kun kirpparilla huomasin. No ei siinä mitään heitin ne ilman sen suurempia ajatuksia pesuun KAIKKIEN muiden ostosten kanssa ja tässä viimeistään tapahtui VIRHE! Nyt farkut on pesty 95 asteessa, liotettu etikassa, pesty kloritessa ja vielä tavallisella 60 ohjelmalla ja haju on tallella. Myös kone on pesty pesukoneenpesuaineella ja kaikki samaan aikaan koneeseen laitetut vaatteet on pesty, silti saan vielä nenääni homeen hajun! Siis jos joku vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta tutkikaa tuote vielä kerran, haistelkaa ja syynätkää, luultavasti siinä on joku syy halpaan hintaan!

Tässä pari omaa suosikki FB-kirppistäni:
Kestovaipoille ehdoton on OMV
Me & I -vaatteille Sydänpyllyt
Polarn o. Pyret -vaatteille PO. Pitus
NameIT kirppis ja  Tuttakirppis ovat myös hyviä. Uskomattoman hyvin (ja halvalla) saa vaatteita myytyä myös Lasten kirpputori H&M Lindex ja Kappahl, tosin sielläkin merkkirajoitukset vain ko. merkkeihin.

Nyt "uppailemaan" omia myynti-ilmoituksia ja koisimaan. Öitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti