perjantai 28. helmikuuta 2014

Äiti leipoo, kun muu perhe sairastaa

Siinä siis teemaa perjantaille. Sairastelu alkoi kevyellä nuhalla, mutta viikon edetessä olotila ei ole kohentunut, päin vastoin. Nuhaisuuden vuoksi päätimmekin skipata tämän viikon vauvajumpat. Eilen päätin kuitenkin urheilla itse ja noin vuoden tauon jälkeen suuntasin oikein aikuisten jumppaan. No ei sitten mennyt valinta ihan putkeen. Valitsin Heart beat -jumpan ja se oli treeniä se... Kuulin alussa, että tunti pitää sisällään 15 intervallia ja välissä lyhyitä palautuksia.. No eihän siinä mitään, voihan sitä ottaa silti rauhassa... tunnin juuri alkaessa saliin säntää mies... siinä hän on, ala-asteen aikainen ihastukseni ja mitä vielä, tyyppi tulee viereeni... Hyvästi rauhassa treenaaminen. Täytyy sanoa, että huohotin puolituntisen jälkeen kuin höyryveturi, eikä miehelle varmasti jäänyt epäselväksi kuntoni huonous! Meinasin vielä alkaa selittää äitiyslomasta, vauvasta jne. mutta tajusin jättää selittelyt sikseen ja poistua takavasemmalle :D

Flunssan vuoksi ruoka ei varsinaisesti ole ollut  suosittua muutamaan päivään. Tänään aloin miettiä mitä ruokaa voisin rakkaudelle tehdä. Olin aikoinani ostanut muutaman purkin veliä varmuusvarastoon ja nyt niiden päivämäärät alkoivat myös tulla vastaan. Päätin siis testata porkkanasämpylöitä ja mustikkalettuja. Letut jopa kelpasivat! Alla vielä ohjeet tuotoksille.

Tästä se lähti ruokahaluton nuhanenä ja pari purkkia velliä

Porkkanasämpylät
1 paketti (210 g) Valio Onni porkkana-peruna velliä
1/2 pussia Sunnuntai kuivahiivaa
2 dl vehnäleseitä
1/2 dl öljyä
1 porkkana
3 dl vehnäjauhoja

Porkkanasämpylät kohoamassa. Olisihan näistä voinut tehdä pienempiäkin..

Nämä sämpylät ovat tosi helppo tehdä. Lämmität vellin kädenlämpöiseksi. Laitat hiivan joukkoon, annat sen herätä hetken. Laita kaikki loput aineet joukkoon (jauhoja voisi varmaan olla vähän enemmäkin) ja sekoitat haarukalla. Tee taikinasta sämpylöitä ja anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Mustikkaohukaiset
1 paketti (210 g) Valio Onni mustikka-banaani velliä
1 muna
1 dl vehnäjauhoja

Näistä ohukaisista tulee herkullisen harmaita, kiitos mustikan :)
Sekoita aineet ja anna turvota puolisen tuntia. Paista varovasti pienille tyypeille (paistamistahan ei periaatteessa suositella alle vuoden ikäisille).


Iltapäivällä lähdimme vielä käymään minun isovanhemmillani. Sieltä tullessamme Sini vaikutti tavallista lämpimämmältä. Kuumetta mitatessani koin yllätyksen 39,1 astetta, eikä vauva ole edes kiukutellut! Siispä mies hakemaan Panadolia apteekista (joo, sen pitää olla loppu juuri tällaisella hetkellä) ja itse lievittämään paran oloa.

Nyt reppana nukkuu ja onneksemme kuumekin on jo laskussa, viime mittauksella mittari näytti "enää" 38,2 astetta. Näihin tunnelmiin hyvää yötä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti