tiistai 11. helmikuuta 2014

Vessahätäviestintää

Olen tunnustautunut wanna-be-hipiksi. Oman ajatukseni mukaan se tarkoittaa sitä että haluaisin toimia ekologisesti ja ympäristöystävällisesti, mutta välillä usein ajatukset ja teot eivät täsmää. Siispä jeesustelen milloin mistäkin -koittakaa kestää..

Yksi asia vauvatouhuissa on kuitenkin ollut minulle ajatuksena(kin) liikaa, meinaan vauvojen vessahätäviestintä. Olen luonteeltani eläväinen enkä liikaa kiinnitä huomiota kenenkään eleisiin, joten olen ajatellut vauvan eleiden tulkitsemisen olevan luonteelleni jonkinmoinen mahdottomuus. No väärässähän taisin olla. Sillä noin viikko sitten vauveli teki valtavan kakan lavuaariin, kun häntä vitsinä sen päällä heiluttelin. Ajattelin asian olevan hyvää tuuria ja annoin asian olla. Edellisenä sunnuntaina vauva kuitenkin näytti uudestaan selvää merkkiä hädästään ja nostin hänet uudelleen lavuaarin päälle - tuloksena kakka jo toistamiseen!

Näistä kahdesta onnistuneesta yrityksestä innostuneena olemmekin nyt reilun viikon rampanneet lavuaarilla heti herätyksen jälkeen (jooó aamu-uninen äiti saadaan nopeasti sängystä ylös, kun pitää mennä lavuaarille hokemaan piss-piss) sekä ennen ja jälkeen ruokailuiden. Tuloksena on ollut se, ettei kokoaikana ole tarvinnut pestä yhtään kakkavaippaa! Ummetuksesta tyttö ei ole kuitenkaan joutunut kärsimään, sillä tarpeet on toimitettu iloisesti lavuaarin pohjalle joka päivä vähintään kerran:).

Idea hommaan hoitamiseen näyttää meiltä siis löytyneen oikein hyvin, nyt vaan pitäisi keksiä miten palkita oikeasta toiminnasta, lapselle kun ei taida voida antaa makkaraa jokaisesta hyvästä teosta :)

2 kommenttia:

  1. Näemmä tuo voi toimia :) Hieno juttu! Eipä se kakkavaippojen pesu mitään herkkua ole, varsinkin kun isäntä vähän tekee sinne päin.. Toivottavasti ei saa kovin montaa vaipaa pilalle tuolla.

    Mulla ei riittäisi hermot vaikka tiedän suunnillee milloi pitäisi mennä (lue: silloin kun on erittäin keskittynyt ilme) :D

    VastaaPoista
  2. Heh, teillä isäntä pesee.. Mä en ole edes yrittänyt ehdottaa. Pesin koko päivän kakkavaipat kerralla illalla. Toivottavasti pääsis jo nyt siitä ruljanssista eroon, kyl noi pissavaipat vaan on paljon kivempia :)

    VastaaPoista