torstai 17. huhtikuuta 2014

Vaippoja korjaamassa

En ole koskaan ollut mitenkään taitava käsitöiden tekijä. Sen sijaan minua voisi kuvailla rohkeaksi kokeilijaksi. Ollessani raskaana aloin kutoa villahousuja heti niistä kuultuani. Sinin synnyttyä olen jatkanut kutomista ja nyt mukaan on tullut myös ompeleminen. Muutaman kerrran olen törmännyt ilmaiseksi jaettaviin  kuminauha tms pikkuvikaisiin vaippoihin, jotka on ollut vaan pakko saada. Ensimmäisellä kerralla aloitin kuminauhan vaihtamisen ilman suurempaa perehtymistä asiaan - kaikkihan sitä purkaa osaa, vai mitä? No osasinhan minäkin, mutta heti alkuun mokasin, aloitin näet työn väärältä puolelta... Tämän jälkeen jatkoin "korjaamista" leikkaamalla kuminauhan mittaansa ja koitin epätoivoisesti kiinnittää sitä paikalleen. Kymmenien yrityksen jälkeen luovutin, avasin netin ja luin kuminauhojen vaihto-ohjeet. Selvät ohjeet löytyvät esimerkiksi Magdaleenan blogista Päin Mäntylää. Luettuani ohjeet ymmärsin korjaamisen perusteet ja sain kun sainkin kumpparin vaihdettua ja vaippakin piti vielä kaikesta sähläämisestä huolimatta!

Muutama viikko sitten Facebookissa Kestovaipat ja kantovälineet kiertoon, (O)sta -(M)yy - (V)aihda -ryhmässä eli OMV:ssä annettiin taas ilmaiseksi vaippoja ja onnistuin ne itselleni "nappaamaan". Alkuviikosta pääsin anoppilaan ja aloitin uuden korjausoperaation.

Viikon korjausprojekti

Alkuun otin helpoimman projektin, tai sellaiseksi ainakin sitä luulin. Niikin taskuvaipasta piti vaihtaa vain reisikumpparit. Siispä vaippa nurinpäin, vanhat kumpparit irti, uudet tilalle ja lopuksi kujat kohdalleen. Projekti sujui todella hyvin aina kujien ompeluun saakka, monen yrityksen jälkeen ommel oli yhä solmussa ja hermot kireällä, olkoot solmussa päätin, toimiihan se ruma vaippa siinä missä siistikin!

Pieniä pomppuja ompeleessa..

Niikin jälkeen jatkoin Riikan antamien kolmen Umma L -vaippojen pariin. Näissä vaihdettavana olikin koko setti: etu-, reisi- ja takakumpparit. Fiksuna tyttönä aloitin ihanimmasta vaipasta, sainkin taistella sen kanssa koko illan. On se uuden vaipan korjaaminen melkoista salapoliisin työtä! Toinen ja kolmas samanlainen menivätkin jo hujauksessa!

Loppuun vaihdoin vielä Myllymuksun taskuvaipasta kumpparit, uskokaa tai älkää sen kanssa ei ollut mitään ongelmia!

Valmiina koko läjä

2 kommenttia: