maanantai 21. lokakuuta 2013

Ihana uusi itkuhälytin

Itkuhälytin (kuva Philipsin nettisivuilta)
Olemme saaneet Philipsiltä testiin uuden Philips Avent SCD 580-itkuhälyttimen. Meillä itkuhälytintä käytetään lähinnä parvekkeella päiväunien aikaan sekä mökillä esimerkiksi saunaan mentäessä. Tässä itkuhälyttimessä on perinteisen "kuulet lapsesi itkun" -toiminnon lisäksi paljon muutakin. Esimerkiksi meillä ahkerassa käytössä on ollut vanhempainyksikön kello, josta äidin on  helppoa tiirailla kauanko olen jo nukkunut tai koska imetys aloitettiinkaan. Toinen hyödyllinen toiminto on ollut takaisin puhuminen. Tätä ei olla kylläkään käytetty minun tyynnyttelyyn vaan isin komenteluun. Äiti on karjunut siitä ohjeita minun tainnuttamiseen "Heiluttele enemmän", "Heiluttele vähemmän", "Heiluta erisuuntaan" ja viimeisenä "Okei, ei se nuku, tuo vaan sisälle".. Muita itkuhälyttimen toimintoja ovat yövalo, tuutulaulut (mahdollisuus myös kytkeä oma mp3-soitin) sekä tähtitaivas-projektori (jooó ihan tosi itkarilla saat projisoitua tähtiä huoneen kattoon :) ).

Tähtitaivas (tämäkin  Philipsin sivuilta, äidin tähtitaivaskuvat ei olleet näin nättejä..)
Näitä toimintoja olemme toistaiseksi vain kokeilleet, mutta ainakin tähtitaivas vaikuttaisi käytännölliseltä vaikeammin nukahtavalla vauvalla ja varmaan hieman vanhemmalla lapsella taas yövalo olisi kätevä (nukun vielä vanhempien makkarissa ja ovi auki, joten valo pääsee illalla kajastamaan muista huoneista). Musiikin, valon ja tähtitaivaan saa kaikki kytkettyä päälle ja pois vanhempainyksiköstä, joten huoneeseen menoa ja mahdollista lapsen herättämistä ei tarvita.

Lapsenyksikkö mittaa ulkolämpötilaa ja ilmankosteutta, joten joku tilastoinnista kiinnostunut voisi alkaa miettimään vaatetusta näiden indikaatioden avulla. Äiti ei ole tähän (vielä) ryhtynyt, tosin yhtenä päivänä mittari näytti parvekkeella 4 astetta ja hän mietti onkohan sisävaatteet, teddyhaalari, äitiyspakkauksen makuupussi ja vaununsuoja liian vähän.. joo hullu mikä hullu!

Itkuhälytin töissä meidän parvekkeella

Tässä vielä video laitteen esittelyvideoon. Suomessa SCD 580 -mallia löytyy tällä hetkellä ainakin Vaunuaitasta ja Babystyle Tampereelta ja Espoosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti