torstai 26. syyskuuta 2013

Hyvä, paha tutti

Monia mietityttää tutin käyttäminen vauvoilla. Heti inahduksen tullessa äiti saa usein kysymyksen "joko olette tuttia kokeilleet".

Tutin käyttäminen jakaa mielipiteet kahteen: syötävän suloinen - saako sitä sitten koskaan pois, auttaa nukahtamaan - häiritsee unta tippuessaan, ehkäisee kätkytkuolemia - häiritsee hampaita jne jne..

Meidän perheessä ollaan päädytty välimuotoon. tuttia ei normaalisti ole tarjolla, mutta "meijerin" eli äidin ollessa estynyt voidaan tuttia käyttää. Esimerkiksi ristiäisissä olin hereillä koko 18 minuuttia kestäneen toimituksen ajan ja kiukku alkoikin olla jo aika lähellä. Silloin kummitäti kaivoi "muten" esille ja vieraat saivat kuunnella papin puhetta minun itkuni sijaan. Samoin toimitaan iskän kanssa ollessa, jolloin tissiä ei vaan voi kokoaikaisesti korvata tuttipullolla sekä automatkoilla jos uni syystä tai toisesta ei tule.

Meidän perheessä tämä järjestely on toiminut toistaiseksi erinomaisesti. Tutti on kelvannut joka kerta kun sitä ollaan kaivattu, mutta siitä ei ole tullut yksi pakollinen mukaanotettava juttu vaippojen ja vaihtovaatteiden tavoin. Koska tuttia käytetään erittäin satunnaisesti n. pari kertaa viikossa on Aventin tuteissa oleva suojakotelo ollut aivan ehdoton. Sen avulla voi vanhemmat olla varmoja ettei tuttia ole käytön välillä käynyt nuolemassa esim. koira..




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti