tiistai 10. syyskuuta 2013

Neuvolalääkäri ja askartelua

Tänään kävimme äitin ja iskän kanssa neuvolalääkärissä. Lääkäri oli "jo" kello 11, joten aamutoimissa meinasi taas tulla kiire.. Ehdimme kuitenkin ajoissa paikalle pienen koheltamisen ja kaaoksen jälkeen. Tosin sillä seurauksella, että olin nälkäinen ja siksi kärttyinen koko käynnin ajan. Käynti itsessään oli erittäin nopea (äiti oli kuvitellut, että tämä käynti olisi erityisen pitkä, mutta väärässäpä oli), 15 minuuttia ja ulos!

Neuvolassa tehtiin tavalliset mittaukset ja niiden lisäksi lääkäri testasi refleksit ja kuunteli sydänäänet. Äiti kyseli navastani, joka on siis "törhöllään". Lääkärin mukaan siinä on tyrä, mutta siitä ei tarvitse huolestua vielä, vasta jos ei ole laskenut yksi vuotiaaseen mennessä. Lääkäri vahvisti äidin ja iskän käsitykset - olen jäntevä tyttö! Tässä vielä taulukoituna kehitykseni tähän mennessä:

Pituuden, painon ja päänympäryksen kehitys

Viimeviikolla askartelimme äidin kanssa ristiäiskutsut. Teimme jo heti syntymäni jälkeen jalanjälkiä punaisella sormivärillä valkoiselle pahville. Nyt leikkasimme ne irti ja loihdimme niistä kutsujen etukannet.

Kutsun etupuoli

Sisälle kutsuun laitoimme äidin lempirunon sekä muut tärkeät tiedot.

Kutsu sisältä




Muuten olemme viettäneet erittäinkin rauhallista aikaa. Päivät ovat menneet pitkälti sisällä, sillä äiti ja iskä ovat olleet kipeinä. Sisällä olemisessa lempihommaani on nakuilu ja siinä ohessa Valion lehmä-kortin katsominen. Loppuun siis vielä kuvaa lempiharrastuksestani, nyt sentään vaatteet päällä :)


2 kommenttia: