lauantai 10. tammikuuta 2015

Koska nukutaan?!?

Meitä on hemmoteltu hyvin nukkuvalla ipanalla. Vauvasta saakka S on nukkunut tosi hyvin yönsä. Hampaiden puhkeamisen aikaan 6-10 kk uni oli katkonaisempaa, mutta sitten taas palasimme täysiin uniin ja ihanaan rauhaan.

Nukkuuhan se välillä :P
Viimeisen viikon aikana tämä rauha on kuitenkin rikkoutunut. Sini herää usein yöllä 1-4 aikaan ja alkaa huutelemaan sängystään pissahätää, äitiä jne.. Hetken odottelun jälkeen olen noussut ja vienyt tytön pissalle. Melko usein pissahätä onkin ollut todellinen ja pisu on tullut pottaan. No sitten takaisin sänkyyn ja nukkumaan. EIKU täällähän ei enää nukuta! S alkaa selittää "nam-nam-aikaa", eli nälkä olisi ja juttelemaan kaikkea hassua täysin virkeänä. Äiti koittaa olla hiljaa ja silittää tyttöä nukkumaan. Tyttö ei nuku... äitiä väsyttäisi.. tyttöä ei.. Silittämistä ja selittämistä jatkuu parhaillaan parikin tuntia ja äitiä väsyttää yhä enemmän. Onneksi omat unenlahjat ovat melkoisen huippuluokkaa: anoppilassa nukuin ergonomisesti käsi matkasängyssä puusohvalla puoliksi pötkötellen, kotona taas tyyny kylmällä lattialla on toiminut oivana makuupaikkana. Totesin meillä koirallakin olevan mukavamman nukkumapaikan kun mulla!

Äidin ihana nukkumapaikka, taidan seuraavaksi kiivetä pinnasänkyyn!

Koiran pehmoinen peti...
Näppärästi tämä unettomuusjakso on osunut yhteen miehen töiden aloittamisen kanssa, joten olen saanut koomailla päivät väsyneenä yksin lapsen kanssa. Onneksi olen kuitenkin itse ollut pitkällä joululomalla, joten olen voinut olla päivät kotona ja ottaa päikkärit tytön kanssa. Lisäksi isovanhemmat ovat autelleet väsynyttä äitiä :)




1 kommentti:

  1. Toivottavasti saitte unet kuntoon ja S nukkuu taas hyvin :)
    Meillä myös ollut nyt kaksi tosi huonosti nukuttua viikkoa, isäntä luonnollisesti töissä : P

    VastaaPoista