tiistai 12. elokuuta 2014

Synttäripostaus vol. 2

Nyt kun synttäreiden juhlinnasta on ehtinyt kulua 2 1/2 viikkoa taidan olla fyysisesti valmis
kirjoittamaan toisesta synttärijuhlasta. Ei siis siinä mitään, kaikki meni hyvin, mutta onhan se synttäreiden järjestäminen aika rankkaa. Varsinkin kun mukaan pitää mahduttaa muun synttäriohjelmiston lisäksi uimista.

Meidän riiviön varsinaista synttäriä vietettiin siis 27.7. vanhempieni mökillä. Tarkoitus oli perinteisten kakkukahvien lisäksi nauttia kesäpäivästä uiden ja grillaten. Täytyy sanoa, että sää suosi uimareita, lämpöä taisi olla lähes 30 astetta!

Kakku vol 2 on jo vähän onnistuneempi
Tein kakun ja juustokakun jo perjantaina valmiiksi ja jätin kotiin odottamaan Maijun noutopalvelua, sillä mökillämme ei ole sähköä. Muiltaosin päätin ottaa valmistelun rennosti, järjestelimme vähän paikkoja lauantaina ja sunnuntaiaamupäivällä pilkoimme dipattavat kasvikset (kurkku, porkkana, kukkakaali, vesimelooni, ananas ja viinirypäleet) valmiiksi. Ensimmäisenä kemuihin saapuivat Salla perheineen sekä Juki ja Maiju. Seuraavaksi tuli Anne perheineen veneen kanssa sekä Jukka perheineen ja Kristian perheineen myöskin veneellä. Lopuksi paikalle tulivat vielä Tomi perheineen. Paikalla olivat tietysti myös vanhempani sekä meidän oma perhe, yhteensä siis 15 aikuista ja 9 lasta. Lasten ikähaarukka oli 1-15 vee (jos nyt kummipoikaani voi enää lapseksi sanoa, iso mies kun jo on). Suurinosa lapsista oli toisille entuudestaan vieraita, mutta kyllä sitä vaan lapset keskenään leikkiä osaavat, vaikka vieraita ovatkin (ehkä tappeluita ja nahinaa on jopa vähemmän kun tuttujen kanssa leikittäessä).

Rantaleikkejä

Petra ja Topias näyttää sankarille tuomaansa lahjaa

Välillä prinsessankin on käytävä potalla
Kakun leikkaus, seurana kummityttö Peppi

Riiviö ja kummityttöni Peppi painimassa

Ilmeisesti sankarimme oli ollut kiltisti (vai tarvitseeko vain jouluna olla kiltti saadakseen lahjoja), sillä paljon tuli taas ihania leluja. Olin koittanut sanoa lapsellisille kavereilleni, että voisivat antaa hyvän kiertää ja tuoda omilta lapsiltaan "pieneksi" käyneitä leluja, mutta vain Salla uskalsi oikeasti neuvoa noudattaa. Mikäköhän kulttuurissamme on, miksi uusi olisi parempaa, kun käytetty ja hyväksi todettu?! Varsinkin pikkulasten leluissa tilanne on mielestäni harmillinen, sillä lelut jäävät "vauvamaisiksi" nopeasti ja suuhun kelpaa aivan yhtä hyvin valmiiksi pureskellut palapelin palaset. Kaikista lahjoista en hoksannut ottaa kuvaa, mutta niitä oli mm. nalle, eläinnuppipalapeli, kellonuppipalapeli, Megablockseja, muumimuki, Dubloja sekä hopealusikkaa. Lisäksi Salla oli ommellut jättimäisen kasan lakanoita.

¨Lakanapino :O
Päivän aikana kaikki meni mukavasti, tosin makkaraa taisi olla grillissä liian vähän. Illalla olimme kaikki tosi väsyneitä ja Sini nukahtikin vinkeästi mun syliini. Kiitos kaunis vielä kaikille juhlijoille!

Väsynyt syntymäpäiväsankari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti