perjantai 22. elokuuta 2014

Lomaaa..

Nyt kun olemme olleet jo hyvän aikaa kotona pitännee tehdä yhteenveto loppulomasta -parempi myöhään kun ei milloinkaan!

Pääsimme Ouluun ja Nallikarin leirintäalueelle suunnitellusti lauantaiaamuna. Siellä oli alkamassa Extreme run -tapahtuma ja meteli ja tunnelma sen mukaista. Haluaa mukaan juoksemaan, ehkä ensi vuonna?!?

Pienien päikkäreiden jälkeen hyppäsimme pyörien selkään ja pyöräilimme IHANAA reittiä keskustaan. Jätimme isä-ihmisen peliensä pyörteeseen ja lähdimme tutkimaan keskustaa. Torilla oli käynnissä kansainväliset markkinat ja hulinaa riitti. Meillä ei tietysti ollut rattaita eikä edes Manducaa mukana, joten kävely jäi lyhyeksi. Menimmekin Riiviön kanssa takaisin leirintäalueelle ja teimme ruokaa ja leikimme mukavalla leikkipaikalla. Taidan olla aikamoinen hällä-väliä äiti, annoin Sinin kiivetä ja laskea kaikessa rauhassa portaita ja mäkeä, kunnes paikalle tuli yli 2 v pojan äiti, joka hössötti ettei anna omansa kiipeillä niissä.. En sitten kehdannut minäkään, vaan siirryttiin hiekkalaatikolle leikkimään.. Mietin vaan, miten lasten tasapaino, lihakst ja kunto kehittyy, jos mitään ei saa tehdä?!

Sunnuntaina Markus meinasi nukkua pommiin kisoista, luotti liikaa meidän naisten ajoissa heräämiseen.. Meidän tyttöjen tehtäväksi jäi (suunnitellusti) laittaa leiri kasaan ja lähteä perässä kaupungille. Sainkin treenata leirielämää ihan tosissani, sillä niin vessan- ja harmaanvedentyhjennys, kun uuden veden ottaminenkin jäi kannoilleni, todella naisellista! 

Pääsimme tutustumaan rauhassa paikallisiin kirpputoreihin. Ensin poikkesimme Paljekirppiksellä, josta en ostanut MITÄÄN! Sitten suuntasimme Laatukirpputorille, josta löytöjä olisi ollut mahdollista tehdä vaikka millä mitalla, harmiksemme aika loppui kesken :/ Kolmelta suuntasimme pelipaikalle, jossa kaikkensa antanut shakkimestari meitä jo odottikin. Joukkueen tulos oli puolen välin paikkeilla (osallistuneita joukkueita n. 100), joten mielestäni tyytyväisiä saavat olla.

Illaksi suuntasimme toivomuksestani takaisin Kalajoelle, jossa vietimme vielä euraavan aamupäivänkin ihanasta rannasta nauttien.

Iltaleikkejä hiekkalaatikolla, kello jo yli 21..
Lounas, huomatkaa taidokas mukista juominen

Jännää hommaa

Pyöriä tutkimassa
Maanantaina jatkoimme matkaa kohti kotia. Tavoitteenamme oli yhä olla keskiviikkoaamusta mökillämme tapaamassa kaukaa tulleita tuttaviamme. Kaavoihimme kangistuneena pysähdyimme jälleen Uudessakaarlepyyssä. Löysimme torin kulmasta ihanan jenkkityyppisen hampurilaispaikan, jos olette sielläpäin, käykäähän kokeilemassa (täällä muuten puhutaan jopa suomea, tein itseni hölmöksi höpöttämällä suomea perheelle ja kääntämällä kassalle ruotsiksi..)

Ravintolan tunnelmaa
Illaksi jatkoimme takaisin tutulle Maatilamajoitus Koivusalolle, tälläkertaa vältyimme jopa ukkoselta!
Eloveenat

Jokimaisemaa
Ja ne ANKAT!
Tiistaina suuntasimme kohti Seinäjokea. Sieltä löysimme ensimmäisen kunnon kirppiksen. Sekaista, rähjäistä ja paljon romua, seassa mahtava valurautainen lettupannu ja Ruskovillan villahaalari. Tällaista metsästystä kirppiksellä pitäisi olla! Kirppiksen jälkeen pysähsyimme lounaalla ja siellä näimme Pitkämäen Teron, on se kyllä komea <3. Lisäksi kävimme torikahvilla ja jätskillä, nam!

Päivälliseksi suuntaismme kohti Nokiaa, jossa söimme ja saunoimme jälleen Jarnon perheen hoivissa. Kyllä oli taas hyvää! Sinin nukkumaanmenon jälkeen jatkoimme vielä kerran matkaa, nyt kohti anoppilaa. Puuduttavan, yhteensä n. 6 tuntia kestäneen, päiväetapin jälkeen saavuimme lähtöpisteeseen yöllä kello 1. Minä ja Sini jatkoimme heti unia auton takaosassa Markuksen mennessä vielä laittamaan pyykit pesuun, valmiiksi kohti seuraavaa retkeä.

Kiitos kaikille matkantekoomme osallistuneille, erityiskiitos appivanhemmille auton lainasta, olette <3!

2 kommenttia:

  1. Missä kirpparilla kävitte seinäjoella? :)
    Kuvauksen perusteella shoppiksella..?

    VastaaPoista
  2. Sorry, oot ollut monesti mielessä, mutta en vaan oo saanut tsegattua mikä oli kirppiksen nimi. No nyt asian tarkastin ja Joupin kirppishän se oli. Ihan huippu reissu muuten, nähtiin Tero Pitkämäki, kun käytiin syömässä!

    VastaaPoista