keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Jouluvalmisteluita

Joulu on meidän perheessä aina ollut tärkeä juhla. Äidin ollessa lapsi niitä vietettiin usein ulkomailla. Ehkä siitä johtuen nykyään äiti haluaakin viettää joulua aina suomessa ja tehdä kaikkia jouluun liittyvää valmistelua jo hyvissä ajoin.
Perunalaatikot ja piparkakkutalon osia

Ensimmäinen vuosi lapsen kanssa on kuitenkin jo näyttänyt ettei kaikki ole ehkä ihan kuten ennen -ensimmäiset lahjat eivät olleet paketeissa jo lokakuun lopulla eikä joulukortit lähteneet postiin marraskuun viimeisellä viikolla.. Äidin mielestä syypää tällaiseen hitauteen en kuitenkaan ole minä - koulu sen sijaan on vienyt äidiltä juuri sen jouluhössötysajan.

Jouluvalmistelut meillä kuitenkin aloitettiin perinteisesti: Itsenäisyyspäivän viikonloppuna kävimme mummalla ja muffalla tekemässä laatikot valmiiksi pakkaseen. Samalla reissulla tuli aloiteltua myös piparkakkutalon leipominen.
Tonttutyttö laittaa ekan rahansa pankkiin

Samalla reissulla mumma kertoi, että hän ja muffa tulevat antamaan jokaisesta kerrasta kun näkevät minut minulle 1 euron pankkiin. Cokis pullon äiti, muffa ja mumma ovat aikoinaan tuoneet New Yorkista tuliaisiksi. Siinä ainakin riittää tilaa säästöille!

Samana viikonloppuna kävimme katsomassa tonttuja ja joulupukkia Vanhalla suurtorilla. Valitettavasti elämää suurempi nälkä iski juuri kun piti mennä joulupukin sylkkyyn kertomaan lahjatoiveista.. Onneksi äiti taitaa vielä tietää minua paremmin lahjatoiveeni ja saikin ne kiukustani huolimatta välitettyä. Toivottavasti jouluaattona joulupukin kohtaamisessa mieli on aurinkoisempi ja nälkä vähäisempi!

Joulupukki ja -muori Vanhalla suurtorilla

Muut jouluvalmistelut ovat, äidin tentin jälkeen, sujuneet mallikkaasti. Joulukortit saimme lähtemään määräaikaan mennessä (niistä kuva myöhemmin, eihän sitä kiireessä muistanut kuvata) ja lahjatkin avat kaikki jo ostettuna. Äidin mielestä upeimman lahjan teimme yhdessä eilen illalla.

Teimme isomammalle ja -pappalle lautasen ja mukin, jotka koristelimme minun kädenjäljellä ja äidin kirjoituksella. Sekä äidin ja isän  suvun puolella olemme tänävuonna arponeet "salaisen ystävän", jolle lahjan osoitamme. Äidin puolelta äidin salaiseksi ystäväksi tuli isomamma ja siksi lautasen- ja mukinkoristeluun alunperin ryhdyimme. Isopappalle saimme myös tehtyä oman, koska hän viettää syntymäpäiväänsä joulun alla. Lautasista ja mukeista uskallan laittaa kuvan jo nyt, he eivät netissä kuitenkaan pyöri meidän blogia lukemassa :)

Isomamman ja -pappan joulu-/syntymäpäivälahjat. Kuvassa rekvisiittana iskän tädiltä saatu joulukukkanen.

Tässäpä taitavat olla kuulumiset tältäerää, toivottavasti ehdimme vielä kirjoitella ennen joulua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti