perjantai 27. joulukuuta 2013

5 kk neuvola

Täytin keskiviikkona 5 kk ja nyt 2 päivää myöhemmin kävimme neuvolassa. Painoa oli tullut kuukaudessa reilu 400 g, nyt olin 6 240 g. Vastaavassa iässä äiti ja isä ovat molemmat painaneet 7 800 g, tiedä sitten keneltä olen sutjakan vartaloni perinyt :)

Pituutta minulle ei olisi kertynyt mittauksen mukaan kuin 1 mm sitten viime neuvolan. Äiti viimeksi epäilikin mittauksen oikeellisuutta ja se tuli nyt todettua vääräksi. Tällä kertaa makasin tosi hienosti paikallani, joten nyt saatu 62 cm vastannee hyvin todellisia mittoja.

Olen kovin kiinnostunut kirjojen kuvista.

Ilmeisesti kehityn todella hyvää tahtia, sillä osasin kaikki neuvolantädin ehdottamat asiat tuetta istumista lukuunottamatta. Kirjoihin ja kansiin kirjattiinkin, että osaan seurata lelua kaikkiin suuntiin (se kirjattiin kyllä jo viimeksikin), hymyilen ja nauran, jokeltelen erilaisilla äänillä ja istun tuettuna selkä suorassa. Siispä istuttamisen esim. suihkussa lyhyitä aikoja saa aloittaa.


Puhuimme käynnillä myös tulevasta kiinteiden aloittamisesta ja vaikuttaa siltä, että neuvolassa ollaan tästä sormiruokailusta aivan kujalla. Tälläkertaa täti oli nuori ja oikein mukava, mutta äidin mainitessa sormiruokailusuunnitelmista se ohitettiin kokonaan ja hetkenpäästä kerrottiin miten  perunaa, porkkanaa ja kukkakaalia kannattaa muussata ja jatkaa rintamaidolla... Onkohan asia heille oikeasti niin vieras, vai onkohan sormiruokailu vaan niin sotkevaista ettei sen toteuttamiseen meinata uskoa?? No noin kuukauden päästä nähdään tuleeko siitä mitään, vai mennäänkö massan mukana.

Vaikka pituutta ei neuvolan mittausten mukaan ole juurikaan tullut on tosielämässä kuitenkin kasvettu, sillä ennen joulua äiti ja iskä päättivät korvata vauvasänkyni pinniksellä. Uudessa sängyssä on niin paljon tilaa, että saan sänkyyn myös kaikki pehmoleluni  ja päänipäälle mobilen. Olinkin tosi innoissani mobilen ensikertaa nähdessäni!

Uusi, isompi sänky ja Avent-pehmopupu.

Nyt alamme valmistautua ekaan ulkomaan  matkaani. Parin päivän päästä lähdemme äidin ja mamman kanssa Teneriffalle. Siellä meitä odottavat jo tänään reissuun lähteneet mumma ja muffa.

Oikein ihanaa joulun jälkeistä aikaa sekä onnea vuoteen 2014 kaikille blogin lukijoille!

3 kommenttia:

  1. http://paakkun.blogspot.fi/2013/12/11-11-11-haaste.html

    VastaaPoista
  2. Hih, minä en uskalla kasvistelun lisäksi edes tunnustaa neuvolassa, että aiomme harjoitella sormiruokailua (en tosin tyrmää soseitakaan, katsotaan miten lähtee menemään). Varsinkin kun meidän vauva se vasta kukkakeppimallia on: 5kk pituus 66,6 cm ja paino 5,9 kg.
    Sormiruokailu -faceryhmästä tänne päädyin. Jos kiinnostaa niinkäy kurkkaamassa minun ruoka-aiheista blogiani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon uskaltamiseen liittyen vielä vähän avautumista neuvoloista (taitaa olla joku mun ikuisuusaihe, vaikka periaatteessa toiminta onkin tosi hieno juttu!). Meinaan se, ettei uskalleta kertoa neuvolassamiten kotona oikeasti toimitaan on aika kummallista. Eikö neuvolan juuri kuuluisi olla se taho missä avoimesti jutellaan lapsen elämästä ja pohditaan (vaikka osin yhdessä) miten kannattaisi toimia. Mielestäni neuvolalla kuuluisi olla tarjolla neuvoja niitä kaipaaville ja meille kaikille tukea siinä, että lapset kasvaa ja kehittyy.

      Mitä tulee tuohon teidän kukkakeppiin, niin itse uskoisin omiin vaistoihini ja toimisin niin kuin itse parhaaksi kokisin. Poika on kuitenkin kasvanut pituutta, joten kyllä hän ruokaa tarpeeksi saa :) Kyllä meillä suomessa lapsilla on ylipainoa ihan riittämiin vaikka pakkosyöttö vauvaiässä jätettäisiinkin pois!

      Poista