maanantai 27. tammikuuta 2014

Meidän ihme 1/2-vuotta

Pieni-ihme 1/2-vuotta
Olen ennenkin blogissa päivitellyt kuinka nopeasti aika etenee, mutta kyllä se on vaan taas todettava: Uskomatonta kuinka nopeasti aika menee.. Juuri äskön pieni vauvamme syntyi ja nyt hän on jo jokeltavainen ja kovaa kääntyilevä ajatteleva yksilö!

Viikonloppuna meillä siis vietettiin 1/2-vuotissynttäreitä. Joo'o tiedetään, puolivuotissynttärit, niinpä, mutta aihetta juhlaan ja rakkaiden näkemiseen ei mielestäni ole koskaan liikaa. Tärkeimpänä ajatuksena oli siis nähdä rakkaita sukulaisia ja viettää aikaa heidän kanssaan, mitään lahjoja ei PITÄNYT tuoda. No kyllähän niitä kuitenkin pari tuli.. Kiitos kaunis kaikille synttäreillä vierailleille höpsöttäville sukulaisille :P

Ina-tätin tuomat ugit
Tänään maanantaina pääsimme puolivuotisneuvolaan. Siellä oli taas eri täti meitä moikkaamassa. Olen jotenkin kuvitellut, että yksi neuvolan ajatuksista olisi, että sama täti hoitaa aina samaa perhettä ja näin saadaan mahdolliset ongelmat havaittua paremmin - no meillä näin ei ainakaan ole ollut: ollaan käyty neuvolassa yhteensä 8 kertaa syntymän jälkeen ja meillä on ollut 4 eri tätiä. Joka kerta saa siis selittää samat nukkumisjutut ja kuunnella samat hössötykset esim. sormiruokailusta.. No saapa samalla kerrottua omia/luettuja pointteja sormiruokailun eduista :).

No sitten päivän mittoihin. Pituutta neidille on kertynyt 65 cm (-1 käyrällä) ja painoa 6620 g (-5 käyrällä), päänympärys oli 43 cm. Neuvolantäti kehui kovasti toukkuutta sekä ihon hyvää kuntoa (on tainnut saada äidin rasvaisen ihon, kiittäkööt teininä kaikkine näppylöineen). Lisäksi "suojeluheijasteet" eteen ja sivuille toimivat, voidaan siis alkaa treenaamaan kaatuilua :D. Nyt kun esimerkiksi Hesari uutisoi uusista kasvukäyristä kävin vielä testaamassa pituuden uusien kasvukäyrien valossa Kasvuseulan sivuilla -kannattaa rekisteröityä! Tässä vielä meidän käyrät:


Niin painossa kuin pituudessa mennään siis miinuskäppyröillä. Itse en usko tämän olevan ongelma, vaan asia joka tasoittuu iän myötä. Itseä kyllä vähän rassaa neuvolan ohjeistus ruokailusta (pitäisi nyt alkaa syöttää puuroa yms. jotta paino pysyy kasvavan energiankulutuksen mukana). Koitan kuitenkin pitää pääni ja jatkaa suunnitellulla tavalla sormiruokien parissa. Onneksi saatiin tänään Minä syön itse -kirja, jonka ohjeista saa taas varmasti uutta intoa!

Loppuun piti laittaa vielä  muutama kuva,mutta tänään räpsimäni 1/2-vuotis otokset ovat niin huonoja, etten taida viitsiä... Väsynyt ja liikkuva tyttö, huono sisävalo ja pokkarikamera eivät ole hyvä yhdistelmä :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti