keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Äidin synttärilahja ja sormiruokailuun perehtymistä

Äidin synttäreitä vietettiin muutama viikko sitten. Minun syntymäni jälkeen ei äiti saanutkaan enää samanlaista huomiota kun ennen, mutta kävivät mamma ja pappa sekä muffa kuitenkin kahvilla ja saihan äiti heiltä myös pienet paketit :).

Iskän lahja äidille oli juuri niin romanttinen kun iskän lahjat ovat aina olleet.. Äidin pyytämä kirja ja vielä nätisti paketoituna...

Äidin lahja paketissaan...
 Paketin sisältä paljastui Englanninkielinen versio Omin sormin suuhun -kirjasta, suomalaista versiota kun ei meinannut mistään löytyä.

Äidin synttärilahja
Nyt äiti on  alkanut innoissaan perehtyä sormiruokailuun. MItä enemmän äiti  siitä lukee sitä innostuneemmaksi hän asiasta tulee. Tässä muutama pointti ruokailun eduista:

- Lapsi voi syödä alusta alkaen vanhempien kanssa samaa ruokaa (tai hieman muunneltuna).
- Lapsi voi itse päättää ruokailunopeuden (ja mitä syö ja kuinka paljon).
- Lapsi ja vanhemmat voivat syödä yhtäaikaa, sillä lasta ei tarvitse (tai saa) syöttää.
- Lapsi tutustuu ruokaan sen mallisena javärisenä ja tuntuisena kun se oikeasti on.
- Jne...

Toki ruokailusta on odotettavissa erittäin sotkuista ja varmasti ruokatapamme tulee herättämään epäilyjä. Tällä hetkellä äiti kuitenkin kovasti toivoo, että parin kuukauden päästä innostuisin ruokaa näin maistelemaan ja saisin syödä alusta saakka "oikeaa" ruokaa!

Hönttiäinen liikkuu jo niin paljon, että kuvat tuppaavat aina heilahtamaan..

 Ollaan meillä muutakin tehty. Eilen käytiin hieman aikaisessa 4 kk neuvolassa. Ohjelmassa oli lääkärineuvola, kuten kaikilla 4 kuisilla taitaa olla. Kaikki oli hyvin ja kommenteiksi saatiin "Kasvu ja kehitys etenevät hyvin. Hymyilevä tyttö." Painoa oli kertynyt 5 810 g ja pituutta 61,9 cm (äiti epäilee kyllä pientä mittausvirhettä, niin vaikeaa oli paikallaanpysyminen), päänympärys oli 41 cm.



Edellisviikolla Reiman verkkokaupassa oli varastontyhjennys. Äiti taisi päättää tyhjentää koko varaston yksinään. Ainakin niin paljon tavaraa hän tilasi.. Vaatteet tulivat perjantaina ja meno oli kun jouluna konsanaan!


Uusia vaatteita
Sadetakki, jossa pikkasen kasvuvaraa


Uudet "hieman" isot aurinkolasit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti