Kulinaristi <3 |
Tähän postaukseen olen koonnut yhden päivämme ruokailut esimerkiksi siitä miten ruokailut voi toteuttaa (huom. en ole ravitsemusterapeutti tm.). Maitoa tyttö saa yhä aina, kun sitä näyttää kaipaavan.
7.00 Herätys, köllötellään sängyssä ja syödään tissiä.
8.00 Noustaan sängystä ja puetaan päivävaatteet.
Aamupala Tänään tarjolla vesimelonilohkoja ja Friggsin suolaton riisikakku. Vesimeloni oli uusi tuttavuus ja sen syömistekniikka vaatii vielä hieman hiomista -parhaiten suuhun meni juuri se väärä puoli eli kuori. Kaikki hedelmät kannattaakin pestä tosi hyvin ennen lapselle antamista.
Aamupalalla vesimelonia ja riisikakkua |
Jokaisella aterialla on lisäksi tarjolla vettä. Mukina toimii hyvin Aventin nokkamuki, jossa on irroitettava venttiili. Venttiili kannattaa pitää paikoillaan, jolloin pienissä (usein ravistelevissa ja heittelevissä) käsissä ei vesi lentele ruuan lailla ympäri keittiötä. Mukeja on kahta kokoa 6 kk+ ja 12 kk+, joista meillä käytössä 6 kk+. Tässä versiossa on pehmeä nokka (tuntuu kivemmalta kitalakea vasten) ja pienempi koko, jota jaksaa siis nostella paremmin.
Sormiruokailussa sotkua tulee valtavasti. Meillä jokaisen ruokailun jälkeen pestään niin pöytä kun keittiön lattiakin. Onneksi koira korjaa suurimmat jämät, joten pahaa omatuntoa hukatusta ruuasta ei tarvitse kärsiä. Vaatteiden suojaksi kannattaa hankkia takaa kiinnitettävä "takki" - ei sekään ihmeitä tee, mutta pysyypähän vaatteet vähän siistimpänä :)
10.00 Nälkä iskee, joten tissit tiskiin, vuorossa siis maidon tankkaus. Imetyksen lopulla koitan huijata vauvan päiväunille, mutta jo ennen kun pääsemme makkariin ovat silmät auki, olkoot siis hereillä.
Lounas Tarjolla paistettua lohta ja uuniporkkanaa, -bataattia sekä -sipulia kieriteltynä öljyssä, oreganossa ja hitusessa mustaa pippuria. Meidän ruokailussa eniten rakastan yhdessäoloa. Saamme jokainen syödä rauhassa ja nauttia toistemme seurasta samalla seurustellen. Lisäksi se, että koko perhe voi syödä heti alusta saakka samaa ruokaa on luksusta (tietysti suolan käyttö ja sokeri pitää huomioda)!
Äiti on vielä niin haltioissa lapsesta, että ruuan kuvaaminen unohtui lounaalla.. |
12.00 Lähdetään ulkoilemaan. Se nukkuu sittenkin (ja herää heti kun tullaan takaisin sisälle-hyvästi facebook ja kahvi)!
13.30 Imetystä, leikkiä, laulua, pyykkäystä, ruuanlaittoa, siivoomista ja mitä nyt äiti päivän aikana tekeekään.. Lapsi roikkuu jalassa ja inisee välillä. Joo, oli siinä välissä toisetkin pikkupäikkärit (ehkä puolisen tuntia..)
17.00 Imetys
Päivällinen Tarjolla jauheliha-porkkana "kepakoita", eli muu perhe söi lihapullia ja lohkoin taikinasta osan kepakoihin ennen mausteiden lisäämistä. Täyteaineena toimi porkkana, jatkossa mukaan kannattaa laittaa myös munaa, nyt kepakot olivat turhan hajoavaista tavaraa.. Nimimerkillä 100 000 kertaa tuolista noussut ruokailija. Lisukkeena lisää porkkanaa sekä parsakaalia keitettynä.
Ruoka leviteltynä tasaisesti ympäri pöytää |
19.00 Imetys & valmistautuminen iltapalalle - vaatteet pois
Iltapala Olemme alkaneet neuvolan ohjeen mukaan syömään illalla puuroa. Aluksi arastelin puuron aiheuttamaa sotkua, mutta mitäs sitä ihminen muutakaan tekisi kun siivoisi jälkeläistensä jälkiä. Tarjolla tänään mannapuuroa (2,5 dl vettä ja 1/2 dl ryynejä) ja mangososetta. Huom. suurinosa puurosta tarkoitettu äidin iltapalaksi!
Innokas ruokailija aloittaa ruokaan tutustumisen |
Äiti antaa pari kertaa lusikallisen puuroa ja sosetta käteen -osa päätyy jopa suuhun |
Lopuksi ruokaa löytyy vauvasta, äidistä, tuolista, pehmusteesta, pöydästä sekä lattialta, toivottavasti kuitenkin jotain myös ruokailijan mahasta. Ruokailuun kannattaa alussa valita muovinen lusikka (esim. Avent), sillä lusikalla tulee taottua pöytää, tuolia, itseään jne..
19:30 Iltapesu, mannapuurolla kuorrutetetun lapsen pesu on kaksivaiheinen, eka lavuaarin päällä suurimmat pois ja sen jälkeen kylpyyn
20:00 Rauhoittuminen ja imettäminen sängyssä
20:20 Nati nati, vauva alkaa nukkua ja äiti kirjoittaa blogia.